Search tips

 • Contactpersonen stadsdeel Zuidoost
  Hebt u vaker last, of wilt u meedenken over uw buurt, neem dan contact op met de gebiedsmakelaar. Dit is de contactpersoon bij de gemeente voor bewoners, ondernemers en instellingen.Voor vragen over zorg, welzijn, wonen, werk, geldzaken en veiligheid kunt u terecht bij het buurtteam.Wanneer je niet meteen naar een loket of naar de politie wilt als u ergens mee zit. Dan kunt u naar het Wijk Actie Team voor al uw vragen en zorgen.
  with system:unfiled
 • Zo voorkom je dat je te veel meldingen op je smartphone ontvangt (Nu.nl 161123)
  tegen notificaties is wat te doen,vertelt smartphone-expert Friso Weijers van Tweakers. Tip1:Filter de lijst met apps die berichten sturen.Op Android doe je dat vanuit de Instellingen-app onder het menu 'Meldingen', gevolgd door 'App-meldingen'. Met de schakelaars rechts kies je welke apps wel en welke apps geen berichten mogen sturen. Tip3:Gebruik de focusmodus.Bij Android kun je die optie inschakelen vanuit het instellingenmenu 'Digitaal welzijn'. Tip4:Stel apps slimmer in.WhatsApp: daarbij kun je individuele gesprekken dempen als die op je zenuwen werken.Sommige mailapps laten je een notificatiefilter inschakelen.
  with system:unfiled
 • Hema chocoladeletters het lekkerst
  with system:unfiled
 • Neuspleister: gebakken lucht of waardevol hulpmiddel?
  Neuspleisters worden per pakje van dertig tot honderd (per merk verschillend) verkocht en zijn verkrijgbaar bij de drogist of online. Gemiddeld betaal je online voor een doosje 5 tot 10 euro.Snurken wordt eerder door de keel en het gehemelte veroor­zaakt dan door een vernauwing in de neus.grotendeels placebo.Een neuspleister zou het snurken iets kunnen verminderen, maar nooit volledig tegengaan.Voor wie de neuspleister wel een hulpmiddel kan zijn,zijn mensen met een slecht functionerende of slappe neusklep.De pleister verstevigt de neusklep, waardoor de neus beter openblijft.Wat ook kan, is een speciale hechting of een implantaat van titanium. Hiermee voorkom je dat de neusklep samenvalt.Gebruik dan liever een neusspreider.neusspray:niet langer dan 1 week.
  with system:unfiled
 • Ruiten beslagen: Zo kom je zo snel mogelijk van condens af (Autovisie 301123)
  Als je in de auto stapt, moet je direct de ventilatoren in je auto aanzetten. Zowel de airco als warme lucht helpen om zo snel mogelijk van je beslagen ruiten af te komen.De airco helpt goed bij het verwijderen van vochtige lucht uit de auto. Worden de beslagen ruiten met name door kou veroorzaakt, dan kan je het best warme lucht op je ruit blazen.Heb je erg veel last van vocht in je auto, dan kan je wellicht een zakje kopen dat het vocht opneemt. Deze werken erg goed en koop je al voor minder dan 10 euro. Controleer tevens of er nergens water in je auto ligt. Wellicht is er een rubber bij de ramen of deuren lek.
  with system:unfiled
 • Waarom is schimmel zo’n groot probleem in Amsterdam, en wat doe je ertegen? (Parool 291123)
  Waar komt schimmel vandaan? Waarom is het zo’n groot probleem in Amsterdam? Wat zijn de gevolgen voor je gezondheid? Hoe voorkom je schimmel? En als je geen raam in je badkamer hebt, of je afzuigsysteem gebrekkig is? In hoeverre ben je in een huurwoning zelf verantwoordelijk? Als de schimmel er eenmaal is, hoe bestrijd je het dan?
  with system:unfiled
 • Zo kom je eenvoudig van zilvervisjes in je huis af (RTL nieuws 200923)
  houden van warm&vochtige ruimte.gek op schimmels&voedselresten.badkamer|keuken.veel zilvervisjes niet bereikt met spray.ongediertebestrijder gebruikt killer blijft goed->efficiënter.schade aan behang,boeken|kranten->papiervisjes(niet te onderscheiden, wel adv plek).Goed ventileren:<21 celsius.vochtige kleding:drogen dan opbergen.Kit naden&kieren:voor winter ->zilvervisjes verspreiden minder.Berg eten op:dol op etensresten.verpakkingen goed afsluiten.behang naadloos.lokval voor zilvervisjes van een aardappel.Hol de aardappel een stukje uit met een mesje en leg deze in een plastic zakje op een plek waar de beestjes veel komen.Na drie dagen helemaal zilver gekleurd.Dichtgeknoopt weggooien.
  with system:unfiled
 • Zo vaak moet je je bed écht verschonen (Metro 181123)
  Het is misschien geen verrassing, maar je bed is een broedplaats voor bacteriën. In bed verlies je onder andere zweet, dode huidcellen, resten van je make-up en haren.Elke 2 weken verschonen.sZomers vaker.wassen op 60 graden, het liefst met een mild wasmiddel op basis van natuurlijke ingrediënten.wasmachine niet te vol proppen.‘s ochtends je bed even te laten luchten.
  with system:unfiled
 • 5 tips om vocht in huis tegen te gaan (RTL nieuws 051123)
  luchtvochtigheid ligt idealiter tussen 40 en 60%.oorzaak:slechte ventilatie+5 andere oorzaken.Hoe herkennen?1.Zorg voor een goede ventilatie.2.Plaats een luchtontvochtiger.3.Investeer in een mechanisch ventilatiesysteem.4.Zorg voor een constante binnentemperatuur5.Schilder met vochtwerende verf
  with system:unfiled
 • Muizen in huis? Zo vang je ze op een diervriendelijke manier (RTL nieuws 170923)
  Vrijlaten:>1,5km van huis.
  with system:unfiled
 • bruine kroeg monument in A'dam? ‘Amsterdam is in de macht van het grote geld. Héél Amsterdam? Nee!’ (Parool 141123)
  Café Sportpark Het Sluisje Dopey’s Elixe Karpershoek café De Wetering Ruk en Pluk
  with system:unfiled
 • Waarom je beter geen bladvanger in je dakgoot kan plaatsen (AD 141123)
  Koppel liever je dakgoot los van het riool, dan valt het blad er gewoon aan de onderkant uit’’, antwoordt hij op een lezersvraag. Met dit stappenplan maak je eenvoudig zelf de dakgoot schoon.Je hoeft niet van je dakgoot te kunnen eten.Bladvangers, zeker de ronde exemplaren, kunnen juist voor verstopping zorgen. Zo'n rond rooster zorgt ervoor dat het blad zich ophoopt bij de afvoer, als een soort kegeltje. Daardoor komt het water in de goot met dit weer hoger en hoger te staan, totdat het aan de achterkant eruit loopt. Dan loopt het langs je gevel of nog erger op je houtwerk.
  with system:unfiled
 • Welke bruine kroeg is een monument in Amsterdam? ‘Hier stap je decennia terug in de tijd’ (Parool 131123)
  café De Wetering Ruk en Pluk Wynand Fockink (geen muziek) Café Oosterling 150 jr onveranderd Café Hegeraad De Engelse Reet:oud interieur,geen muziek&wifi café De Dokter
  with system:unfiled

Bookmarks 1 - 13