Search tips

 • Boetes volgend jaar weer hoger: zes tips om kleine snelheidsbekeuringen te voorkomen (AD 201223)
  Bestel een auto met head-up display. Gebruik begrenzers en cruisecontrol. Pas bij nieuwe auto op met snelheidsmeters. Kies voor een auto met verkeersbordherkenning. Download een app die waarschuwt voor controles. Maak bezwaar als boete volgens jou onterecht is.
  with system:unfiled
 • De truc met de zonneklep en andere manieren om je auto snel ijsvrij te maken (Ehvns Dagblad 031223)
  De aardappel maakt strepen en beperkt daardoor dus je zicht. 1.Het meest efficiënte:je ruiten ijsvrij met een stuk karton of een scherm voor je voor- en achterruit.Plaats dat wel onder ruitenwissers,tegen vastvriezen. 2.Alternatief:mix 2/3 alcohol&H2O in sprayflacon.over de ruit->smelt.3.ook binnenkant beslaat|bevriest.Daartegen kun je ruit inwrijven met beetje schoonmaakmiddel|shampoo.4.zonnekleppen omlaag:warme lucht blijft beter hangen.5.Laat tijdens het ijsvrij maken van je autoruit de motor niet warmlopen. Het is slecht voor de motor en het milieu,je ademt de ongezonde gassen in tijdens werkzaamheden&motor warmt amper op.Zet de ruitenkrabber schuin tegen de autoruit aan.(ook achterkant).geen handrem.electra uit bij starten.ontdooien,bevroren
  with system:unfiled
 • Kun je een boete krijgen voor het laten draaien van je motor tijdens het ijsvrij maken van de ramen?(AD 041223)
  Af te raden:Hoewel je in Nederland er geen boete voor kunt krijgen, raadt de ANWB deze werkwijze toch af.Onze motivatie is dat een stationair draaiende motor véél langzamer op temperatuur komt dan wanneer deze arbeid moet levere.Verder is uitstoot van schadelijke stoffen van een koude motor het achtvoudige van een warme.Die zware uitlaatgasdampen in de straat zijn voor het milieu maar ook voor je eigen gezondheid ongewensd.Toch belast je behalve het milieu ook portemonnee.Stationair warmdraaien zorgt er namelijk voor dat de motor langer onder bedrijfstemperatuur draait en dus harder slijt.motorolie is nog koud.Ook zorgt stationair warmdraaien voor een veel hoger brandstofverbruik.ontdooien krabben
  with system:unfiled
 • Nog steeds vocht in je auto? De beste remedie is ook nog eens de eenvoudigste. (AD 260124)
  beste tip luidt:rijden.Houd de afvoerkanalen schoon.Vervang het binnenfilter.Laat vocht eruit.Gebruik de airconditioning.Houd de auto droog.Gebruik ontvochtiger.Wrijf je ruiten in met beetje shampoo.Onderhoud je auto.Als pakkingen en rubbers poreus worden, kan ook hier vocht binnendringen.Om dit te voorkomen,kunnen ze met juiste zorg soepel worden gehouden.Voor dit doel zijn bijvoorbeeld talkpoeder&vaseline.
  with system:unfiled
 • Ruiten beslagen: Zo kom je zo snel mogelijk van condens af (Autovisie 301123)
  Als je in de auto stapt, moet je direct de ventilatoren in je auto aanzetten. Zowel de airco als warme lucht helpen om zo snel mogelijk van je beslagen ruiten af te komen.De airco helpt goed bij het verwijderen van vochtige lucht uit de auto. Worden de beslagen ruiten met name door kou veroorzaakt, dan kan je het best warme lucht op je ruit blazen.Heb je erg veel last van vocht in je auto, dan kan je wellicht een zakje kopen dat het vocht opneemt. Deze werken erg goed en koop je al voor minder dan 10 euro. Controleer tevens of er nergens water in je auto ligt. Wellicht is er een rubber bij de ramen of deuren lek.
  with system:unfiled
 • Sterretje in je voorruit (ANWB, rubriek ruiten en ruitenwissers)
  Wanneer je voorruit kan worden gerepareerd, is zo'n reparatie in de meeste gevallen gratis.Na het schoonmaken van de beschadiging wordt er onder hoge druk een kleine hoeveelheid heldere kunsthars in het sterretje aangebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV-licht uitgehard, waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met een speciale polish wordt het inslagpunt vervolgens glad afgewerkt.
  with system:unfiled
 • Waarom je auto zo snel mogelijk door de wasstraat moet na vorstperiode (AD 220124)
  vrieskou weg is&zout komende dagen snel van de straten spoelt door regen,tijd om wasstraat op te zoeken.Strooizout is namelijk een van de grootste vijanden van de auto.Vooral oudere auto’s hebben veel te lijden van dit agressieve goedje,vreet zich overal in.zsm van af.uitstel zorgt ervoor dat zout zich verder invreet in oa lak&rubberen onderdelen zoals banden,strips&motoronderdelen.autowasstraat:kies de modernste:nieuwste borstels.voorwas om het zout los te weken.af en toe hotwax:want dit beschermende laagje komt dan op plekken waar je zelf met de hand niet kunt komen.programma dat de onderkant van de auto aanpakt(???,vragen)
  with system:unfiled
 • Wat als je met de auto te water raakt? ‘Eerst hoofd naar buiten en dan kijk je over het dak’ (AD 190124)
  rustig blijven Doe je verlichting aan Stel,recht in het water gereden,dan vast stappenplan: Daarna is het uiteraard een kwestie van zo snel mogelijk de auto uitkomen. Dat doe je volgens Pomper door je gordel los te maken of,als dat niet lukt, deze met het mesje van de veiligheidshamer in de auto los te snijden.(los mesje aan sleutelbos kan ook). Zijruiten:elektrisch bedienen? Anders inslaan met de hamer:eerst hoeken inslaan daarna naar buiten drukken:ruit verbrijzelt.Laatste optie deur:zwaarder/lastiger.Eerst je hoofd,dan zitten op deurstelling.Dan kijk je over dak.Naarboven zwemmen.Op de kop geland (20%) minder kans.
  with system:unfiled
 • Wit kruis zonder bord? Dan mag je daar gewoon parkeren
  wit kruis op de weg heeft geen rechtsgeldigheid.pas als er een officieel verkeersbord bij is,dan wettelijk verbod.gaat om borden als ‘Verboden te parkeren’|‘Alleen laden en lossen’.soms heeft zo’n wit kruis wel degelijk te maken met een verbod ter plekke. Staat het bijvoorbeeld op het wegdek bij een uitrit of kruising dan is het verboden om juist op die plek het verkeer te blokkeren.gaat om algemene verkeersregels;wit kruis slechts als ondersteuning daarvan.ook letters NP (Niet Parkeren) zonder begeleidend bord:geen rechtsgeldigheid.Staat er alleen NP op het wegdek, gewoon parkeren.Maar bedenk wel dat zo’n wit kruis NP er waarschijnlijk niet voor niets staan.
  with system:unfiled

Bookmarks 1 - 9