Search tips

 • ‘Aan een eetlepeltje allesreiniger heb je meer dan genoeg’, zo houd jij je huis dit jaar schoon (&5 tips: AD 100124)
  1. Gebruik een half emmertje niet te heet water met eetlepel allesreiniger 2. Neem erna alles af met een doek 3. Maak alleen de vlek schoon 4. Aanrecht opruimen voor slapengaan 5. Houd ook je stofzuiger schoon
  with system:unfiled
 • Een blinkend schone ruit zonder strepen: zo simpel is het (Nu.nl 060424)
  Glazenwasser Sven van der Burgh, winnaar van het NK Glazenwassen 2023, legt het uit. Giet wat druppels Dreft op een grote spons, zegt Van der Burgh. "Een ander merk kan ook. Dan je raam flink inzepen en de kozijnen ook meepakken. Maak de natte hoeken droog met een microvezeldoek en ga aan de slag met de wisser.Het rubbertje in die wisser maakt of breekt het, zegt de glazenwaskampioen. Het moet een goed stuk rubber zijn, niet oud en versleten.Trek de wisser van boven naar beneden. Geen rare dingen doen.
  with system:unfiled
 • Waarom is schimmel zo’n groot probleem in Amsterdam, en wat doe je ertegen? (Parool 291123)
  Waar komt schimmel vandaan? Waarom is het zo’n groot probleem in Amsterdam? Wat zijn de gevolgen voor je gezondheid? Hoe voorkom je schimmel? En als je geen raam in je badkamer hebt, of je afzuigsysteem gebrekkig is? In hoeverre ben je in een huurwoning zelf verantwoordelijk? Als de schimmel er eenmaal is, hoe bestrijd je het dan?
  with system:unfiled
 • Zo vaak moet je je bed écht verschonen (Metro 181123)
  Het is misschien geen verrassing, maar je bed is een broedplaats voor bacteriën. In bed verlies je onder andere zweet, dode huidcellen, resten van je make-up en haren.Elke 2 weken verschonen.sZomers vaker.wassen op 60 graden, het liefst met een mild wasmiddel op basis van natuurlijke ingrediënten.wasmachine niet te vol proppen.‘s ochtends je bed even te laten luchten.
  with system:unfiled
 • Zo voorkom je strepen bij het ramen lappen (AD 310124)
  Emmer,trekker,handwarm water,ui,2 druppels afwasmiddel &eetlepel ammonia.Verder gebruik ik 3 doeken,waarvan één microvezel.Geen spons|zeem.(lastig schoonmaken).1/2 emmer met handwarm water met alle ingrediënten.ui snijd je eerst nog even met schil in vieren.Met oude lap was je je ramen.Vervolgens met trekker water weg.Binnen doe je dat bijvoorbeeld horizontaal.Buiten verticaal.achteraf strepen->dan zie je gelijk binnen|buiten.handig.Daarna neemt Marja de ramen met een droge oude doek af om het overtollige vocht weg te halen.Vervolgens wrijf je het na met de microvezeldoek.Met die doek merk je echt schoon&glad anders weerstand.Heb je toch nog een streepje dan wrijf je met de doek in de richting van de streep mee.Stickers met lampenolie verwijderen.
  with system:unfiled
 • Zo maak je de kookplaat blinkend schoon: ‘Gebruik absoluut geen schuurmiddelen’ (AD 210224)
  Inductie:Ook deze plaat vraagt bij morsen meteen om actie, weet Marja. ,,Meteen afnemen met water met daarin een klein beetje allesreiniger of afwasmiddel. Geen schuurmiddel. Na het schoonmaken wrijf je het meteen droog met een microvezeldoek. Dan glimt het ook weer mooi. Daarna kan de pan weer terug op de plaat om verder door te sudderen. En heb je toch een ingebrande vlek, dan kun je dat proberen te verwijderen met een schrapertje.
  with system:unfiled

Bookmarks 1 - 6