Search tips

  • brief aan stadsdeelraad
    door Bewonerscommissie HoefijzerPlus
    with system:unfiled by 2 users
  • concept RES Amsterdam
    with system:unfiled
  • gemeenschapspolder cultuurhistorische waarden
    met link naar Cultuurhistorische verkenning Gemeenschapspolder 2014
    with system:unfiled
  • leden van de stadsdeelcommissie Z.O.
    bevoegd tot ongevraagd advies
    with zuidoost
  • VISIE AMSTERDAM ZUIDOOSTENERGIENEUTRAAL 2040
    14 mei 2019 pag 7 eerste subdocument: Windenergie in buitengebied: 12 landschappelijk inpasbare molens langs het Amsterdam-Rijnkanaal,10 molens langs de A2 en 4 molens in de buurt van het AMC (totaal 26 molens, 93,6 MW). Hiermee kan maximaal 0,94 PJ worden opgewekt.
    with energietransitie visie zuidoost
  • 1104enzo: 020218Participeren in upgrade Gaasperpark
    Er was een hoge opkomst; geen representatieve (99,9% blank en 50+) qua bewoners en gebruikers van het park. Namens stadsdeel Zuidoost gaf Andro Bottse een bestuurlijke toelichting op de plannen. Het wordt een stadspark – de plas is er een wezenlijk onderdeel van – voor héél Amsterdam, rekening houdend met de ecologie (het gebied als onderdeel van Natuur Netwerk Nederland met daarnaast ruimte voor recreatie, evenementen en rust (stilte). Hylke Regnerus – volgende maand opgevolgd door Sebastiaan Weijer – ging nog nader in op de zes elementen. opgeven voor een meedenkgroep van max. 30 personen.
    with gaasperplas zuidoost
  • Andro Bottse, CoForce: “Zuidoost moet profiteren van de energie transitie.”
    Volgens de gemeentelijke doelstelling moet Amsterdam in 2040 van het gas af zijn. CoForce ondersteunt deze energie-neutrale ambitie door bewoners en bedrijven de middelen te bieden om hun steentje bij te dragen. Andro Bottse, bestuurslid bij stichting CoForce, en zijn teamgenoten halen duurzame initiatieven op, ondersteunen bij het uitwerken van idee naar project, regelen financiering, expertise en netwerk zodat de kracht van onderop het verschil kan maken. Bottse: VVD Zuidoost, bestuur Groengebied Amstelland (GGA)
    with duurzaamheid groengebiedamstelland zuidoost
  • Bijlmerkwestie
    De Nacht van Scheps waarin de Bijlmermeer voor twaalf jaar, van 1 augustus 1966 tot en met 31 juli 1978 aan Amsterdam toegewezen. Amsterdam stuurde daarom een brief naar de Tweede Kamer waarin werd gepleit voor annexatie. In de aanloop naar het debat bood de gemeente de Kamer een brochure aan met argumenten voor toewijzing. Bijlmer Zuidoost Gaasperdam
    with system:unfiled by 2 users
  • Bijlmerkwestie
    De Bijlmerkwestie, ook wel bekend als de nacht van Scheps, was een debat in de Tweede Kamer dat plaatsvond op 27 oktober 1964 waarbij met zeven stemmen meerderheid werd besloten het westelijk grondgebied van de gemeente Weesperkarspel voorlopig voor twaalf jaar aan de gemeente Amsterdam toe te wijzen. Later definitief. Amsterdam met wethouder Joop den Uyl wilde van deze gemeente het westelijk deel annexeren. In de aanloop naar het debat bood de gemeente de Kamer een brochure aan met argumenten voor toewijzing "Om de toekomst van 100.000 Amsterdammers" te verzekeren. Op 27 oktober 1964, feitelijk 28 oktober 1964 om 1.05 uur, besliste de Kamer uiteindelijk met 74 tegen 67 stemmen dat de Bijlmermeer aan Amsterdam mocht worden toegewezen.
    with zuidoost by 2 users
  • Bijlmermeer (Amsterdam) bestuurlijk
    hier in de jaren 1968-'69 en de jaren zeventig verrezen op het grondgebied van de in 1966 voor het grootste deel door Amsterdam geannexeerde gemeente Weesperkarspel.
    with zuidoost
  • Bijlmermeer (historisch, chronologisch)
    Het dorpje Bijlmer lag aan het zandpad tussen Amsterdam en Weesp. 1673: De Bijlmermeer wordt door de Fransen bestuurlijk bij Weesp gevoegd. 1816 De Bijlmermeer wordt een zelfstandige gemeente die nagenoeg alleen uit water bestaat. 1846 De Bijlmermeer wordt toegevoegd aan de gemeente Weesperkarspel. In 1957 ziet Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een mogelijkheid voor huisvesting van 100.000 mensen in de zuidoostlob. De vraag was toen waar de zuidoostlob bestuurlijk moest worden ondergebracht. Deze bestuurlijke touwtrekkerij is bekend geworden als "de Bijlmerkwestie" (zie bij 1964).
    with system:unfiled
  • Bijlmermeer (water) met historisch kaartjes
    In de jaren zestig werd de polder bestemd voor woningbouw en werden de boeren onteigend en uitgekocht in opdracht van Amsterdam. De polder werd opgehoogd met een dikke laag zand afkomstig uit de Vinkeveense plassen. Van 1817 tot 1846 was de polder een zelfstandige gemeente in de provincie Noord-Holland om in 1846 op te gaan in de gemeente Weesperkarspel. Op 1 augustus 1966 werd de gemeente Weesperkarspel opgeheven en werd de Bijlmermeer en Driemond toegewezen aan Amsterdam, vooralsnog voor 12 jaar maar in 1978 definitief. Kort daarna startte de grootschalige woningbouw.
    with historie
  • brief aan stadsdeelraad
    with aan amsterdam brief overheden semi stadsdeelraad zuidoost
  • Buurtbewoners in Reigersbos teleurgesteld in nieuwbouwplannen:Het is schandalig (AT5 250122)
    Groep buurtbewoners Reigersbos tegen deze nieuwbouwplannen.700 nwe woningen&winkelcentrum vernieuwd.500 bomen gekapt.Helleman woont 40+ jr in R'bos.Alternatieven van tafel geveegd.Stadsdeel:wel inspraak:20 bijeenkomsten 700+ bezoekers.
    with system:unfiled
  • buurtschap Gaasperdam
    Tot 1846 behorende bij gemeente Bijlmermeer, Tot 1966 tot gemeente Weesperkarspel, daarna tot Amsterdam. locatie: kruising A9 met Gaasp. Vanaf hier weg naar Abcoude over de ringdijk langs de ringsloot van de polder.
    with system:unfiled
  • Gaasperdam (woonwijk)
    De Hollandsekade gaat in het oostelijke deel over in de als natuurrecreatiegebied ingerichte Hoge dijk op grondgebied van Amsterdam-Zuidoost, maar in beheer bij Groengebied Amstelland. De hoge dijk gaat op zijn beurt over in de Ruwelswal en loopt tot het Gein.
    with groengebiedamstelland hogedijk
  • gemeente Bijlmermeer
    Oost Bijlmerpolder, west Bijlmerpolder, Bijlmerbroek
    with system:unfiled
  • gemeente Weesperkarspel
    Was één van de grootste van NL en grensde aan Weesp, Diemen, Muiden, Naarden, Hilversum, Ankeveen, 's-Graveland, Nigtevecht, Abcoude en Ouder-Amstel. Driemond heette tot 1961 Geinbrug.
    with system:unfiled
  • Grootouders voor het Klimaat webinar - Klimaatrechtvaardigheid (sept 2021)
    coforce: Andro Bottse (VVD) Alexander de Roo Thijs Haverkamp (02025)
    with duurzaamheid energietransitie zuidoost
  • historische foto van de Gaasp
    with amsterdam foto gaasp historische overheden semi van zuidoost

Bookmarks 21 - 40 « Previous Next »