Search tips

 • omroep gelderland 241221: Boosterprik gehaald? Zo krijg je een actuele QR-code
  stappenplan
  with system:unfiled
 • rtlnieuws: Bescherming prik AstraZeneca en Janssen naar nul: hoe zit dat? 161121
  van Dissel: over AZ, want is dat vaccin nu niets meer waard? "Jawel, maar een oppepper is nodig." Twee keer gevaccineerd zijn met AZ, 'bijna nul' beschermt tegen omikron. beschermt misschien wel tegen ernstiger ziekte. blijkt ook dat de omikronvariant minder wordt herkend door antilichamen na vaccinatie. Na AZ beschermt weinig tegen de omikronvariant": Veel antistoffen, dan beschermt dat in ieder geval de longen . "De bovenste luchtwegen minder". T-cellen werken anders. "Zij kunnen infectie niet voorkomen, maar wel herkennen en opruimen." Ook is de verwachting dat mensen die eerder AZ hebben gehad, goed beschermd worden als ze booster van Pfizer krijgen. "Dat werkt minstens even goed als twee prikken van Pfizer of Moderna ".
  with booster corona
 • Volkskrant 241221: Corona-alfabet: Coronafabels en vaccinatieroddels van A tot Z
  Achter de flirt met desinformatie zitten doorgaans oprechte zorgen en terechte vragen. Over de rol van de farmaceutische industrie, die garen zal spinnen bij ieder jaar een boosterprik. Over de beslissing om de hele samenleving plat te leggen, voor een ziekte waarvan de meeste mensen welbeschouwd niet erg ziek worden. Of over het kabinet, dat aan de ene kant volhoudt dat vaccinatie een vrije keuze is, maar tegelijk de schuld van alle problemen bij de ongevaccineerden legt. Terechte bedenkingen – alleen wil dat nog niet zeggen dat er dus een kolkende samenzwering is die erop uit is een totalitaire staat te vestigen, of dat de vaccins alzheimer, kanker, gekkekoeienziekte, miskramen, vroeggeboortes, hartstilstanden of spasticiteit veroorzaken.
  with system:unfiled
 • ‘Vaccins beschermen niet tegen omikron’: waarom dan toch boosteren?
  Ook mensen met bijvoorbeeld twee Pfizer-prikken zijn ‘nauwelijks’ beschermd tegen de omikronvariant volgens recent onderzoek. Op dit moment wordt er gewerkt aan boostervaccins die zich specifiek focussen op nieuwe varianten. Wel zou het zeker een maand of drie duren voordat zo'n omikronbooster klaar is. Tot die tijd kiest de overheid er dus voor om te boosteren, om te voorkomen dat de besmettingen de pan uit rijzen.
  with booster corona
 • Ongedocumenteerde Amsterdammers kunnen eindelijk ook een QR-code krijgen
  Het gaat om personen die beschikken over een identiteitsbewijs uit een ander land of een vreemdelingennummer, dat wordt toegekend zodra iemand een toelatingsprocedure in Nederland start bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Zij kunnen vanaf volgende week naar de plek gaan waar ze gevaccineerd zijn om een QR-code aan te vragen. Ongedocumenteerde mensen zonder geldig legitimatiebewijs of vreemdelingennummer komen nog niet in aanmerking voor een QR-code. De wethouder zegt dat de elke ongedocumenteerde ‘uiteraard ook in aanmerking voor een booster’ komt.
  with booster corona

Bookmarks 1 - 5